Внешний дизайн

Renault Group і Geely підписали договір про створення спільного підприємства, в якому кожній з компанії належатиме по 50% акцій і яке планує стати лідером з розробки гібридних та високоефективних силових агрегатів наступного покоління, щоб задовольняти світовий попит на роки вперед.

·         Як про це й було заявлено 2 березня 2023 року, в рамках угоди про наміри підписаної між Aramco, Geely та Renault Group, Aramco оцінює можливість стратегічних інвестицій у дану нову компанію з виробництва силових агрегатів.

·         Нове підприємство включатиме 17 заводів з будівництва двигунів і 5 центрів НДДКР на 3 континентах із залученням 19000 співробітників до повноцінної ефективної організації, що матиме таку стратегічну структуру, яка забезпечуватиме силовими агрегатами чисельних виробників комплектного обладнання, а також матиме привабливу бізнес модель для заохочення нових партнерів.  

·         Управління акційним капіталом нового підприємства здійснюватиметься під спільним контролем Renault Group та Geely.

·         Планується, що річний виробничий потенціал нової компанії сягатиме п’яти мільйонів двигунів внутрішнього згоряння, гібридних та плагін-гібридних двигунів і трансмісій. Вона забезпечуватиме чисельні бренди по всьому світу повним спектром найкращих у класі силових агрегатів.

·         Очікується, що угода буде повністю укладена у другому півріччі 2023 року і далі залежатиме від умов, що зазвичай застосовуються до подібних угод, зокрема попереднє схвалення з боку відповідних антимонопольних органів та органів, що контролюють прямі іноземні інвестиції.

Ханчжоу, особливий адміністративний район Гонконг, Китай і Булонь-Біянкур, Франція – 11 липня 2023 року Після укладання рамкової угоди, про яку було оголошено в листопаді 2022 року, Geely Holding Group (Geely Holding), Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto HK.0175) (що спільно називаються “Geely”) і Renault Group підписали сьогодні зобов’язуючу угоду про спільну діяльність 50/50 по створенню нової технологічної компанії із будівництва силових агрегатів, що має стати глобальним лідером з розробки, виробництва та постачання найкращих у класі гібридних силових агрегатів і високопродуктивних ДВЗ.

Компанія Aramco, яка підписала лист про наміри з Renault та Geely 2 березня 2023 року, розглядає можливість стратегічного інвестування у цю нову технологічну компанію з виробництва силових агрегатів. Інвестиції Aramco посприяли б зростанню компанії і допомогли б ключовим дослідженням та розробкам у сфері синтетичних видів палива та водневих технологій наступного покоління. Синтетичні види палива, включно з електропаливом і воднем, є частиною вирішення питання декарбонізації автомобільної галузі, включно з транспортними засобами з ДВЗ, що сьогодні курсують дорогами.

Спільним підприємством будуть керувати разом Renault Group і Geely, з рівною кількістю представників у раді директорів, які будуть розробляти та втілювати стратегії і визначати вектор діяльності компанії. Початкова організація забезпечуватиме безперервність бізнесу завдяки двом оперативним центрам, що керуватимуть відповідними операціями: Мадрид від Renault Group та Ханчжоу Бей від Geely. Керівництво базуватиметься у штаб-квартирі нової компанії, яка ймовірно з’явиться у Об’єднаному Королівстві, для досягнення ефективної діяльності, розвитку злагодженості і визначення майбутніх планів.

Renault Group та Geely передадуть надбання інтелектуальної власності центрам управління, надаючи їм повну автономність у розробці майбутніх технологій у сфері силових агрегатів, що зможуть задовольнити усі ринкові очікування. Взаємодоповнюючий портфель продуктів та регіональна присутність нового спільного підприємства змогли б забезпечити своїми технологіями 80% світового ринку ДВЗ та гібридів. Очікується, що зі старту своєї діяльності нова компанія забезпечуватиме силовими агрегатами чисельних промислових клієнтів, включно з Renault Group, Geely Auto, Volvo Cars, Proton, Nissan, Mitsubishi Motors Company і PUNCH Torino. У майбутньому, спільне підприємство буде здатне забезпечувати комплексними рішеннями у сфері технологій силових агрегатів сторонні автомобільні бренди, а також залучати нових партнерів для подальшого зміцнення виробничого циклу.

У відповідності до діючих законів і правил, Geely Auto та Renault укладуть довготривалий договір про закупівлю у спільного підприємства ДВЗ, гібридних та плагін-гібридних силових агрегатів (двигунів та трансмісій) для пасажирських транспортних засобів. Крім цього, Renault купуватиме у спільного підприємства силові агрегати для легких комерційних авто, а також сприятиме розробці гібридних батарей.

Лука де Мео, Генеральний директор Renault Group:
“Перед обличчям викликів, що виникають у автомобільній індустрії, ніхто одноосібно не має всіх рішень. Поява передових технологій вимагає об’єднання знань та досягнень. Коли мова йде про глобальну конкуренцію у питаннях декарбонізації транспортних засобів, неможна гаяти час, і бізнес вже не буде таким як завжди. Сьогодні ми пишаємося об’єднанням зусиль з такою визначною компанією як Geely для створення нового гравця, що прийме виклик і буде здатний змінити хід гри і відкрити шлях для технологій наднизьких викидів ДВЗ. Я хочу подякувати Еріку Лі Шуфу за довіру: тепер ми готові рухатися вперед!”
Ерік Лі, голова Geely Holding Group, сказав:
“Ми раді відправитися у цю подорож, щоб стати світовим лідером з гібридних технологій, що забезпечуватимуть розробку рішень стосовно низьких викидів автовиробникам по всьому світу. Ми з нетерпінням чекаємо на співпрацю з Лукою де Мео та його командою Renault. Цією угодою ми підтверджуємо свою готовність використовувати наш спільний технологічний досвід і портфель брендів, щоб стати першопроходьцем на шляху до більшої стійкості і створення цінності, що призведе до якіснішого споживчого досвіду.”
Про Renault Group
Група Renault знаходиться в авангарді мобільності, що наразі відкриває себе по-новому. Підсилена альянсом з Nissan та Mitsubishi Motors, володіючи унікальними знаннями і досвідом у сфері електрифікації, Група Renault включає 4 взаємодоповнюючі бренди - Renault, Dacia, Alpine і Mobilize, що пропонують своїм клієнтам раціональні та інноваційні рішення у сфері мобільності. Маючи представництва у понад 130 країнах світу, Група продала 2.1 мільйони транспортних засобів у 2022 році. Вона працевлаштовує близько 106000 осіб, які щоденно займаються реалізацією її мети: щоб мобільність робила людей ближчими один до одного. Готова до викликів як на дорозі, так і у змаганнях, Група Renault непохитно проходить через процес амбітної трансформації, що сприятиме створюванню цінності. Вона націлена на розвиток нових технологій та сервісів і побудову нового ряду конкурентніших, збалансованіших та більш електрифікованих транспортних засобів. Відповідно до викликів збереження довкілля, Група ставить перед собою амбітне завдання з досягнення вуглецевої нейтральності у Європі до 2040 року
Про Zhejiang Geely Holding Group
Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding) це світова автовиробнича група, що володіє всесвітньовідомими автомобільними брендами, здійснюючи оперативну діяльність, що включає виробничий цикл автомобілебудування від дослідження, розробки та дизайну, до виробництва, продажу та обслуговування. Заснована у 1986 році Еріком Лі, головою компанії, у місті Тайчжоу у китайській провінції Чжецьзян, Geely Holding розпочала свій автомобільний бізнес у 1997 зараз базується у штаб-квартирі Ханчжоу, Китай. Сьогодні Geely Holding керує цілим рядом брендів, серед яких Geely Auto, Lynk & Co, ZEEKR, Geometry, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto і Cao Cao Mobility. Компанія Geely Holding продала понад 2.3 мільйони транспортних засобів у 2022 році, при цьому продажі автомобілів Volvo сягнули 615121 одиниць по всьому світу, а Geely Auto Group's Hong Kong, що включена в перелік юридичних осіб, звітувала про 1432988 проданих одиниць. Geely Holding має 120000 працівників по всьому світу і останні 11 років входить до рейтингу Fortune Global 500.
Про Geely Automobile Holdings Limited
Geely Automobile Holdings Limited ( “Компанія” та її дочірні підприємства, що разом називаються “Група”) (код акцій на біржі SEHK: 175) є автомобільним виробником, зосередженим на розвитку, виробництві і продажі пасажирських транспортних засобів. Група продає більшу частину свого збіжжя у Китаї, а також збільшила продажі через експорт до інших країн за останні декілька років. Група володіє виробничими базами у різних частинах материкового Китаю, зі штатом у понад більш як 40,000 робітників. Компанія занесена до основного майданчика гонконзької фондової біржі (“SEHK”) і є складовою частиною індексу Hang Seng з 2017 року. Контрольний пакет акцій компанії належить Zhejiang Geely Holding Group.